Duvel Collection

Design Contest Finalist

Elk jaar brengt biermerk Duvel een reeks gelimiteerde glazen uit ontworpen door bekende en gevestigde kunstenaars onder de naam Duvel Collection. Nu was er tijd voor een een internationale wedstrijd, die plaats vond in België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Duvel geeft hiermee creatief talent de kans een eigen glas te ontwerpen.

Met deze wedstrijd deden er 840 ontwerpers aan mee. Per land gingen 3 ontwerpers door naar de grote finale in Parijs. Deze ontwerpers werden gekozen door een jury bestaande uit Marie Pok, Dieter Van Den Storm, Michel Moortgat, Marnick Smessaert, Fontanel, Vice Magazine, 5.5 Designers en Dennis Elbers. Hiermee was ik geselecteerd om mee te dingen in de finale te Parijs, samen met de laatste 12 ontwerpers van de Duvel Design Contest. Tijdens deze finale werd de Belgische ontwerper Philippe Debongnie bekend gemaakt als winnaar.

Iedere finalist kreeg 50 glazen mee naar huis met het eigen ontwerp. Het glas, ‘Duvel aan de bar’, was een groot succes onder de verzamelaars en krijgt nu een vervolg. Medio 2017 meer over het nieuwe glas dat ik ga ontwerpen.

 

 

Credits

Client : Duvel
Illustration : Sjoerd Verbeek
Jury : Fontanel
Press : Esquire
Exhibition : MOTI Museum

That's not Up!

That's avocado!