Sushi, karaoke & ninja’s

Als ontwerper ga ik vaak opzoek naar nieuwe inspiratie om mijzelf fris qua geest te houden en met de tijd mee te gaan. Het kan al in de kleine dingen zitten: van een bezoek naar een museum of gewoon op straat lopen en om je heen kijken met een oog voor ieder detail. Ook een bezoek van andere landen is een goed middel om je hoofd te legen en opnieuw te vullen met nieuwe dingen. 

In april ben ik voor 15 dagen naar Japan gegaan om mijzelf volledig onder te dompelen in deze mooie cultuur. Dit land is zeer veelzijdig en heeft veel te bieden voor een ontwerper. Denk aan; de kalligrafie, signing en borden, kunst, (designer) toys, anime en manga, robots en alle vrolijke verpakkingen.

Waar ik zelf erg gecharmeerd van ben is dat de Japanners oog voor ieder detail hebben. Van het bereiden van de sushi, tot aan het bloemschikken. Zelf zit ik ook zo in elkaar. Ik wil dat alles gevoelsmatig klopt en dat het met zorg is gemaakt. Van mijn eten tot aan het ontwerp waar ik mee bezig ben. Ik ben er dol op en ik vind dat de details het verschil maken!

Samen met een vriend ben ik naar Tokio gevlogen om daar 5 dagen rond te wandelen in de stad. Naast een bezoek aan Mount Fuji hebben we veel lekker eten gegeten. Sushi, gyoza, ramen en tempura! Na de gekte van Tokio zijn we door gegaan naar de Japanse Alpen. Daar bezochten we de stad Matsumoto. Matsumoto staat bekend om zijn mooie en oude samurai kasteel. Erg indrukwekkend om te zien. Vanuit  Matsumoto hebben we een dagtrip gedaan om het gebied van Kamikochi te bezoeken. Dit gebied heeft veel mooie natuur en is gelegen in de hoge bergen van Japan.

Na 2 dagen in de Japanse Alpen zijn geweest zijn we vertrokken naar Kyoto. Deze stad is bomvol met cultuur en mooie pareltjes. Mogelijk de mooiste stad in Japan. Je kunt daar veel mooie tempels bezoeken. Na 3 dagen Kyoto zijn we doorgegaan naar Nara. Hier zijn de wereldberoemde hertjes die voor je gaan buigen als je ze een koekje geeft. Erg leuk om mee te maken.

Koyasan is de plaats die we daarna bezochten. Één van de high-lights van de trip. We zijn naar de bergen gegaan om daar in een echte tempel te overnachten. We sliepen daar op een traditionele manier op de grond. We werden verzorgd door monniken die ons het eten kwamen brengen. In de ochtend hadden we rond 6.30 het ochtendritueel met het boeddhistische gebed. Ontzettend mooi om mee te maken.

Tot slot hebben we nog 2 dagen rond gewandeld in Osaka waar we ook vanuit terug vlogen. Al met al een reis om niet te vergeten. Een echte aanrader voor iedereen die nog een keer die kant op wil gaan.

That's not Up!

That's avocado!