Speedy J – EDLX

Audio-transmitted merchandise

We, Studio Hands en ik, waren superblij toen we hoorden dat de koning van techno wilde dat wij de nieuwe merchandise voor zijn label (Electric Deluxe) zouden ontwerpen. We waren nóg blijer toen we hoorden dat hij ons de ruimte wilde geven om iets te maken waarvan hij uit zijn dak zou gaan. Hij staat bekend om zijn imposante live-sets en genre-bepalende manieren van muziek maken, daarom besloten wij dat ons concept moest gaan over geluid.

Dit project werd ook geplaatst op enkele coole sites en blogs zoals: Creative Applications / Core77 / Wired UK / Wired US / Design.nl

Nadat wij waren gekomen met het concept van een ontwerp via geluid overbrengen, wat het gemakkelijke gedeelte was, moesten we het ook nog doen. We trokken Martijn Mellema aan om de software en hardware te ontwikkelen.

Hieronder heb ik twee videos geplaatst om te laten zien hoe de op maat gebouwde software voor dit project ongeveer werkt. Die software brengt een 3d-scan van Speedy J’s hoofd via morsecode van de ene computer over naar de andere.

Credits

Partner : Speedy J
Concept I : Studio Hands
Concept II : Sjoerd Verbeek
Screenprinting : Sjoerd Verbeek
Software development : Martijn Mellema

Van Digitaal naar Analoog

Nadat we de uiteindelijke resultaten van het met audio overgebrachte materiaal hadden verwerkt, besloten we dat we alles het beste weer analoog konden zeefdrukken op shirts en draagtassen.

That's not Up!

That's avocado!