Infocaster

Campaign for a web company

“Let’s make the internet brighter.”

Het web bureau Infocaster vroeg Studio Hands om een nieuwe identiteit en bijpassende campagne te realiseren. Na de eerste stappen, het opzetten van de branding, heeft Studio Hands mij betrokken bij de gehele campagne. Ik was uiteindelijk verantwoordelijk voor art direction, concept, het regelen van de benodigdheden en overige voorbereidingen, set design; opzetten van de verfvideo en het opzetten van de dominovideo op lokatie. Tot slot heb ik alle beelden presentabel gemaakt door middel van de foto-nabewerking.

De opdrachtgever was gecharmeerd van het FLOW project en wilde graag een soortgelijke ontwerpmethodiek voor de nieuwe campagnebeelden. Dit hebben wij als team onderzocht en het resultaat mag er zijn.

Zie hieronder het project van de 3 verschillende campagnebeelden en bijbehorende videos, maar als eerst de Making of van het project hier direct onder. Veel kijkplezier!

Credits

Client : Infocaster
Creative direction : Studio Hands
Art direction : Sjoerd Verbeek
Video editing : Studio Halfvol
Photography : Johnny van Bergen
Photo editing I : Sjoerd Verbeek
Photo editing II : Johnny van Bergen
Assistent I : Stefan Theunissen

Set design 1: Uit niets iets maken.

Infocaster is creatief, ze ontwikkelen apps en websites van zero tot eindproduct. Daarom wilden we voor de eerste set die creativiteit centraal stellen. Één van de sterkste metaforen voor creatie en expressie vonden we in verf, op een wit canvas.

Set design 2: Verbinden en in beweging zetten.

Online gaat over mensen en communicatie. Verbinden en je doelgroep in beweging zetten zijn essentieel. Domino voelde voor ons als een simpele, positieve en kleurrijke visuele metafoor voor dit verhaal. Daarom hebben we een veld aangelegd met maar liefst 3500 dominostenen!

Set design 3: Laser-achtige precisie

Enorme precisie is nodig als je goede software ontwikkelt. Daarom hebben we licht in de sterkste vorm gebruikt (een semi-legale rode laser) in combinatie met slim geplaatste spiegels om het logo in laser op te bouwen voor een foto- en videoshoot.

That's not Up!

That's avocado!