Flow

Branding and campaign for house music movement FLOW

House music needs to have Flow. Flow is een muzikaal initiatief van DJ Franky Rizardo dat begon in 2013 als wekelijkse radioshow op SLAM!FM. Het initiatief is nu ontwikkeld tot een muzikale beweging met een aantal stage-hostings op prestigieuze festivals zowel in Nederland als in het buitenland, zoals Dance Valley, Free Your Mind, Summer Festival, Amsterdam Dance Event, en dergelijke. Flow ontwikkelde zich onlangs ook tot muzieklabel en handelsmerk.

Wij waren, als team, verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het merk: Logo ontwerp, campagne-concept en art direction van foto- en videowerk. Opzetten van communicatiestrategie en algeheel ontwerp website (UI/UX) en ontwikkeling van alle afbeeldingen voor drukwerk, website en communicatie op sociale media.

 

Credits

Intitiative : Franky Rizardo
Creative direction : Studio Hands
Art direction : Sjoerd Verbeek
Set design : Sjoerd Verbeek
Photography I : Johnny van Bergen
Photography II : Sabine Metz
Web design : Studio Hands
Web development : Allyourmedia

The making of FLOW

Wij werden gevraagd om de campagne voor 2014 en de verdere toekomst te ontwikkelen en ontwerpen. We bedachten dat het mooi zou zijn om een echte Flow-driehoek bloot te stellen aan allerlei soorten ‘flows’: met inkt in water. Dit resulteerde in een reeks afbeeldingen en videos die worden gebruikt voor de communicatie van elk afzonderlijk event.

De campagnes

Omdat wij binnen enkele dagen meerdere video- en fotosessies hadden gedaan, hadden we een enorme hoeveelheid beeldmateriaal tot onze beschikking. Het resultaat was een uiting in een kleurenthema per event, bijvoorbeeld Amsterdam Dance Event had het zwart-wit-gele kleurenschema, en voor Dance Valley gebruikten we het geel-roze kleurschema.

Web design

De Flow beweging had tevens een community-website nodig. De website functioneert als een portaal om nieuwe edities te presenteren, te luisteren naar de wekelijkse Flow podcast, video’s te bekijken of Flow-merchandise te scoren.

Merchandise & Stage Design

Voor de Flow beweging hebben we een boel producten/merchandise gemaakt. Tassen, shirt, cd’s, 3d-geprinte kettingen, stickers enz. Voor de Flow festivalpodia hebben we vlaggen, borden en allerlei decors ontworpen.

That's not Up!

That's avocado!